De magie van de Hunebedden

krachtplaatsen in nederland

Hunebed Spirituele Betekenis

krachtplaats

Een krachtplaats is een plek die een bijzondere energie heeft doordat er een intentie is gegeven aan dit stuk aarde. In principe kan je zelf ook van ieder stuk land een krachtplaats maken. Afhankelijk van de intentie van de krachtplaats ervaar je andere dingen. 

Grappig, ik had nooit gedacht dat ik hierover zou spreken. Ik voelde me altijd aangetrokken tot het oude Egypte, Perzië, de Maya’s en Atlantis. Ik  heb nooit veel gehad met de Nederlandse geschiedenis. Misschien ook wel omdat de geschiedenis me niet heel erg interesseerde, of omdat er geen interessante componenten leken te zijn. Toch werd ik door een orakelkaart getriggerd. Ik werd iedere keer uitgenodigd om naar een krachtplaats te gaan. (Als je naar beneden scrolt vertel ik je meer over deze kaart). Het heeft nog even geduurd voordat ik daadwerkelijk ben gegaan, maar toch.


Ik wist eigenlijk nog niet veel over de hunebedden. Alleen dat het stenen bouwwerken zijn. Voordat ik ben gegaan heb ik een klein beetje opgezocht over waar allemaal hunebedden liggen (wel zo handig natuurlijk 😜) en over de spirituele betekenis. Ik vond er niet zoveel over, maar goed ik heb ook niet heel goed gezocht. Ik was ook wel benieuwd naar wat ik zelf zou ervaren.


Bij eigenlijk alle hunebedden hangt een bordje met dat de hunebedden gebouwd zijn als graf. Heb jij ook zo’n interne bullshit-meter? Die ging bij mij namelijk keihard af. Ik wist niet eens dat dit over de hunnebedden werd gezegd.

spirituele betekenis van de hunebedden 

De informatie die ik doorgeef heb ik gechanneld. Voel vooral of deze informatie resoneert of niet. 

Bij iedere hunebed heb ik even mijn handen erop gelegd, mijn ogen gesloten en gevoeld. 


Meteen kwamen levendige beelden naar boven waarin het werd gebruikt als een soort van tempel door een druïde (een soort van priester, sjamaan of wijze van de stam). Ik zag feesten rondom de jaargetijden, waar ceremonies plaatsvonden en waar de bevolking samenkwam. Het zijn tempels, of krachtplaatsen waar energie wordt gebundeld, waarin de sluier tussen hemel en aarde dunner is en waar een magische energie hangt. Het werd met een enorme precisie gemaakt. De mensen hadden toegang tot hulp die niet van deze planeet is om deze tempels te kunnen bouwen. 


De informatie uit die tijd is nog steeds beschikbaar, want het ligt opgeslagen in de stenen (en in de ether). Alle hunebedden samen vormden een groot krachtveld waardoor het mogelijk was om door tijd en ruimte te reizen en er ook contact kon zijn met bevolkingen uit andere werelddelen. Het werd gebruikt als een soort van vortex. De informatie werd gedeeld door de aarde in te zetten als krachtveld. 


De Kelten leefden in lijn met de natuur en de kosmos. Ze geloofden in dat alles bezield is, ook stenen en aarde. Het houdt eigenlijk niets anders in dat ze geloofden dat alles energie is en dat is precies de magie die we in dit leven weer mogen inzetten. We mogen teruggaan naar de staat waarin we een individu zijn die zich verbindt met het grote geheel.


De kennis en wijsheid van de Kelten is 'verloren' gegaan, maar we zijn nog steeds in staat om deze wijsheid opnieuw te herinneren. Je bent niet voor niets in Nederland geboren, of terecht gekomen.


De hunebedden zijn behoorlijk bijzonder dus. Wat ook wel grappig is om te benoemen is dat ik er twee dagen ben geweest en het voelde als twee weken. Mocht je ook geïnspireerd zijn om te gaan, voel dan even naar welke hunebed(den) je wilt gaan. Ik kan je in ieder geval D8, D13 & D19 & D20 aanraden. 


Je kan ook thuis verbinden met de hunebedden en intappen op de magische energie om erachter te komen wat jij je mag herinneren. 


Ik deel hieronder nog wat foto's. Ik heb geen enkele foto bewerkt, dit is de energie die mijn telefoon oppikte. 


krachtplaatsen-nederland-hunebedden

Dit is de kaart & tekst die mij getriggerd had

Ik geloof dat je niet voor niets op deze blog terecht gekomen bent. Het voelt alsof jij ook krachtplaatsen mag gaan ontdekken. Ik deel de kaart & de boodschap uit het boekje, omdat ik geloof dat dit ook voor jou van meerwaarde kan zijn!


POWER PLACES. LEY LINES. TRUST WHERE YOU’RE LED.


Ley lines are invisible pathways on the land along which energy travels. They can be sensed when we tune in to them with our subtle senses. Also known as spirit paths, they’ve been compared to the meridian system of the body used in Chinese medicine, and they link sacred sites, stone circles, burial mounds, and places of worship worldwide.


In Australian Aboriginal culture, song lines were the paths traveled by the creator beings as they made the land and sea during the Dreaming. These paths were recorded in the traditional songs and dances of the people, allowing them to access information about the land’s history and to travel safely across great distances.


Many believe that as we visit such sacred points on Earth, something is activated within us. Some also believe that by connecting with the land with devotion at these sacred places, something is activated within the planet too.


Are you being called to travel to a sacred place that your soul remembers? Or to tend the land you live on? To honor and acknowledge the known and unknown keepers or nature spirits of that land? As you connect with the Earth and honor its keepers, the land opens up more fully to hold you, the fruits provide more nourishment, and the guardians watch over you.


Starseed Activation:

Place your hand on the portal of your heart and whisper the following: ‘I honor and thank the keepers of the Earth beneath me, known and unknown. Thank you for your nourishment and tender holding.’