de 12 profielen

en de 6 lijnen

De 12 profielen worden uitgelegd op basis van de 6 lijnen, of getallen waaruit een profiel bestaat, dus bijvoorbeeld 1/3. 


Het eerste getal is de bewuste lijn die iets zegt  over hoe jij jezelf ziet en hoe je jezelf in de wereld zet. Deze is het meest belangrijk voor je, omdat je je hiermee identificeert.


Het tweede getal is de onbewuste lijn en dit zegt meer iets over hoe anderen je zien. Dit is een kant die voor jou minder zichtbaar is, maar waarin anderen je wel duidelijk herkennen.


Bijvoorbeeld: Als je een 1/3 profiel hebt, kijk je naar de lijn 1, jouw bewuste kant, en  lijn 3, jouw onbewuste kant.  


PS. Heb je je al wat meer verdiept in HD?

Achter iedere poort staat ook een lijn, dit geeft een dieper inzicht in hoe die poort in jouw leven tot uiting komt. Zo kan je bijvoorbeeld geen lijn 2 in je profiel hebben, maar ben je wel op bepaalde gebieden een natuurtalent. 

weet je jouw profiel (nog) niet?

profielen


Dit is een overzicht van de 12 profielen en hoe vaak ze voorkomen. 


Lijn 1: de Onderzoeker 

Dit gaat over de fundering, over het hebben van een sterke basis. Dan voel je je veilig en zekerder. Je gaat dus tot de bodem uitzoeken van iets om deze zekerheid te kunnen creëeren voor jezelf. Zelfverzekerdheid ligt voor jou in het hebben van een back-up aan informatie, kennis en/of vaardigheden. Dus waar mag jij meer over leren om je zelfverzekerd te kunnen voelen?


Als je in lijn bent met deze rol dan beschik je over ontzettend veel wijsheid en kennis. 


Als je niet in lijn bent met deze rol dan ben je bang voor het onbekende vanwege de onzekerheid die dat met zich meebrengt. 

lijn 2: De kluizenaar

Je bent een natuurtalent. Je wordt herkend voor je natuurlijke wijsheid en begaafdheid. Je weet vaak zelf echter niet waar dit vandaan komt. Je kan een kluizenaar worden genoemd, omdat je je het liefste terugtrekt en je eigen ding doet op je eigen manier. Je wordt door anderen uit jouw schulp getrokken om jouw wijsheid te delen. 


Als je in lijn bent met de energie van deze rol dan vind je het oké dat je tijd nodig hebt voor jezelf en vertrouw je op de juiste mogelijkheid om naar buiten te treden.


Als je niet in lijn bent dan isoleer je je teveel van de wereld en wil je alleen maar met rust gelaten worden en niks met andere mensen te worden. Dan ervaar je ook geen plezier in het leven. 

lijn 3: De martelaar

Je bent van nature experimenteel ingesteld en probeert alles uit. Je ziet potentiële verandering als eerste, omdat je er tegenaan loopt. Het is jouw rol om uit te zoeken wat niet werkt en daarmee dus ook wat wel werkt.  Het is de lijn waarbij je leert door te vallen en opstaan.


Als je in lijn bent met deze energie dan ben je heel wijs hoe het leven in elkaar steekt op basis van jouw eigen ervaringen en experimenten.


Als je niet in lijn bent met de energie dan ben je bang om nieuwe dingen uit te proberen en bang om te falen. 

lijn 4: De opportunist

Voor jou zijn relaties heel erg belangrijk, omdat je door jouw netwerk kansen en mogelijkheden aangereikt krijgt. Verder is een sterke basis in vriendschappen en relaties erg belangrijk voor je. Als er iets in je leven verandert zal je ervoor zorgen dat je een nieuwe basis hebt, anders ervaar je veel onrust en stress. 


Als je in lijn bent met deze energie dan investeer je in de kwaliteit van je relaties en vriendschappen en omarm je je invloed op jouw netwerk.


Als je niet in lijn bent met deze energie heb je geen sterke basis gecreëerd met jouw 'tribe' en zal dit ook te merken zijn aan de kwaliteit van je leven. 

lijn 5: De ketter

Jouw rol is om invloed uit te oefenen op grotere schaal, op een groter publiek, door middel van het delen van informatie op een begrijpelijke en praktische manier. Jouw veld werkt (onbewust) als een spiegel waarmee je anderen helpt. Weet wel dat hierdoor anderen jou moeilijk zien voor wie jij bent. De juiste omgeving is voor jou erg belangrijk.


Als je in lijn bent met de energie dan ken je jezelf heel goed en kan je de projecties en verwachtingen van anderen onderscheiden van jezelf. Je weet dan op een positieve manier gebruik te maken van jouw kwaliteiten


Als je niet in lijn bent met deze energie dan kan je je verliezen in de projecties en verwachtingen van anderen en kan je je charme misbruiken om er iets voor jezelf uit te halen. 

lijn 6: het rolmodel

De lijn 6 bestaat uit 3 fasen. 


Fase 1: Dit omvat ongeveer eerste 30 jaar. Dan leef je een lijn 3 en leer je door te experimenteren en door te vallen en opstaan. Je kan geen fouten maken, je kan alleen maar leren van iedere ervaring.


Fase 2: Dit is van ±30 tot ±50 jaar. Deze fase mag je reflecteren op alle ervaringen en mag je filteren wat bruikbaar is en wat niet. Alle ervaringen vormen je basis voor je rol als rolmodel.


Fase 3: Vanaf ±50 jaar ben je een rolmodel. Dit is de periode waarin je je ontpopt en uitbloeit tot jouw authentieke zelf. Je hebt eigenlijk altijd al een gevoel van richting gehad, dit is waarschijnlijk alleen wat minder helder in de eerste 30 jaar.


Als je in lijn bent met deze energie dan belichaam je de evolutie van ons als mens en ben je door je authentieke zelf te zijn een rolmodel voor anderen.


Als je niet in lijn bent met deze energie dan kan je het gevoel hebben dat je vast hangt en struggle je om weer terug de wereld in te gaan als rolmodel.  

human design e-book

de ultieme kennismaking met jouw design