Mijn ervaring met human design

een 6/3 generator met een sacrale autoriteit

Hi, ik ben Yentl! 

Human Design is een paar jaar geleden op mijn pad gekomen. Toen het balletje eenmaal aan het rollen was kon ik niet meer stoppen met me verdiepen in dit bijzondere systeem. In het begin was er ook veel weerstand. Ik hou namelijk niet zo van labels en hokjes, maar ondertussen weet ik dat het juist ingaat op wat jou uniek maakt als individu! Ik vind het zo bijzonder hoeveel informatie verscholen ligt in jouw precieze geboortemoment. 


In het begin was het teveel informatie om te begrijpen en kon ik nog niet overal iets mee. Het heeft wel een tijdje geduurd en er zijn nog steeds aspecten waar ik nog in mag groeien. Het gaat er niet om dat je het perfect doet, of de informatie begrijpt met je hoofd. Het gaat om het voelen en ervaren van wie jij bent, zodat je in je kracht kan staan. Dat is in ieder geval wat Human Design voor mij heeft gedaan! 


ps. Ik leg in deze blog niet alle termen enz uit, omdat ik een beeld schets van hoe ik de informatie ervaar en hoe dit tot uiting komt in mijn leven ☺️


Dit is mijn bodygraph. ⤵

human design bodygraph

mijn energie type: Generator

Ik moet bekennen dat ik mezelf niet meteen herkende in het energie type. Helemaal niet zelfs. Een generator staat bekend om de 'oneindige' energie om de dingen te doen die je leuk vindt. Ik had geen energie en had geen zin om te werken. Ik was gewoon uitgeput en lusteloos. Een full-time baan? Mij niet bellen😜


Ik was dus de andere energietypes uit aan het proberen, maar dat werkte ook niet. Totdat het op een bepaald moment langzaam op zijn plek viel. Ik heb wel toegang tot veel energie, maar ik had al zo lang dingen tegen mijn zin in gedaan dat ik niet meer echt wist wat ik echt leuk vond of wat me energie geeft. Op dat moment dacht ik dat ik het wel al wist, maar eigenlijk helemaal niet. 


Ik was ook zo gewend dat ik keihard moest trekken aan dingen. Ik leefde nog heel erg uit mijn hoofd en nog niet echt uit mijn gevoel. Ik was me ook nog niet echt bewust van de centra en welke invloed dit had in mijn leven. Ik leefde namelijk eigenlijk al heel lang niet meer écht als mezelf.

generator vibes

✴ Je hebt toegang tot veel energie als je doet wat je leuk vindt.
✴ JE TREKT ALTIJD, DE HELE DAG DOOR, mensen, mogelijkheden en kansen AAN WAAROP JE KAN REAGEREN. 

✴je hoeft niet alles te doen voor anderen, omdat jij meer energie hebt. 

✴ Als jij blij bent, neem je anderen mee in deze vibe. 

✴ALS JE JOUW ENERGIE OPMAAKT DOOR DE DAG HEEN LAAD JE 'S NACHTS WEER OP. 

Wat het voor mij betekent om een generator te zijn

Het heeft even geduurd voordat ik weer de energiebron in mezelf had ontdekt. Nu weet ik dat als ik de dingen doe waar ik blij van word ik eigenlijk door kan blijven gaan. Als ik geen energie heb om iets te doen dan is het waarschijnlijk niet voor mij, of niet voor nu. Soms is het een uurtje later wel ineens het moment.


Het gaat er echt om dat ik luister naar mijn buikgevoel. Naar mijn interne ja's en nee's. Ik ga niet heel goed op open vragen. Lees: er ontstaat kortsluiting. Ik kan goed keuzes maken als ik kan kiezen tussen twee dingen. Ik zie nu ook in dat ik niet keihard hoef te trekken om dingen voor elkaar te krijgen. Ik trek de juiste mensen, mogelijkheden en kansen naar mezelf toe. Dit is echt een hele mooie affirmatie trouwens voor (manifesting) generators. Ik zie mijn aura, of energieveld als een magneet waarmee ik alles naar mezelf toe trek. 

de centra

Ik heb een gedefinieerd wortel, sacraal, milt en identiteit centrum. Mijn gedefinieerde centra geven mij een vast gevoel van wie ik ben, dit is de energie waar ik altijd op terug kan vallen. Mijn sacraal centrum staat centraal in mijn design, dat is wat mij een generator maakt. Er lopen in mijn geval drie kanalen, of verbindingen vanuit de andere centra, naar mijn sacraal centrum. Mijn buikgevoel is in mijn beleving het belangrijkste centra, want daar komt alle informatie samen. Ik heb veel energie als ik de dingen doe die ik leuk vind, maar ik kan ook helemaal vastlopen als ik ja zeg op dingen waar ik eigenlijk geen zin in heb. Ik ben van nature ook afgestemd op wie ik ben en mijn richting, en weet wat goed voor me is en wat niet. 


De grootste uitdaging(en) lagen voor mij toch vooral in mijn ongedefinieerde centra. Dit is energie die van nature niet bij me hoort, maar die ik wel oppik van anderen en versterkt ervaar, en/of uitdraag. 


Mijn emotioneel, ego, keel, ajna en hoofd centrum zijn open. Ik had vooral moeite met het emotioneel centrum, omdat ik al heel lang de emoties van anderen leefde. Ik kon helemaal overweldigd worden door alle emoties, maar eigenlijk niet weten wat ik ermee moest. Gewoon omdat het eigenlijk niet eens van mij was. Dit was voor mij wel echt een game-changer. Ik pik nu nog steeds de emoties van anderen op, maar ik heb geleerd dat deze door mij heen mogen stromen en dat dit niet van mij is. Dit geldt ook voor mijn gedachtes. Als ik alleen ben denk ik eigenlijk helemaal niet zoveel. Maar als ik in aanmerking kom met mensen met een gedefinieerd hoofdcentrum kan ik blijven nadenken over dingen die vaak niet eens van belang zijn voor mij. Ik probeer dan de vragen van anderen op te lossen, maar dit kan ik eigenlijk helemaal niet. Ik heb gemerkt dat het belangrijk is dat ik mijn ongedefinieerde centra reinig en de energie van anderen loslaat, omdat ik mezelf daarin kan verliezen. Het is nog steeds een proces en het gaat niet altijd even makkelijk. Maar het heeft me wel geholpen om te zien waar ik begin en waar ik eindig. 

6/3 profiel: LEren door vallen en opstaan.

Een profiel bestaat uit twee lijnen. De 6 en de 3. De lijn 6 is in de eerste 30 jaar ook een lijn 3. Ik zit nu nog steeds in deze fase, dus ik leer door te experimenten en door te vallen en opstaan. Soms voelt het als falen, want eigenlijk niks lukt meteen. Ik 'moet' soms dingen proberen die helemaal niet werken en waarvan ik het ergens ook wel al wist. Ik heb ook wel eens fases geprobeerd om weinig te doen, omdat toch alles eerst 'mislukt'.Ik merkte dat hoe minder ik probeer, hoe minder gelukkig ik me voel. 


Nu zie ik wel in dat het uitproberen juist mijn kracht is. Ik weet vaak 100 manieren om iets te doen. Ik weet waarom iets werkt, of niet werkt. Het zorgt er ook voor dat ik heel veel mogelijkheden zie en eigenlijk ook wel steeds meer inzie dat geen enkel probleem echt onoverkomelijk is.Ik merk dat ik zo heel wijs over het leven word en leer mee te bewegen met de flow.


Door het dingen blijven proberen creëer ik verandering. Zo heb ik bijna alle haarkleuren en kapsels geprobeerd, verander ik graag dingen in het interieur en probeer ik graag nieuwe recepten uit. Door bijv. vooral ook af te wijken van het recept en het nét anders te doen 🤫


Voor mijn gevoel is de verandering of bewegelijkheid bijna noodzakelijk, omdat ik anders tot stilstand kom. Het leidt tot een gevoel van verveling en niet meer geboeid zijn door het leven. Terwijl ik veel voldoening haal door dingen te proberen. Als je ook een lijn 3 hebt in je profiel ben je juist heel veerkrachtig, ook al denk je misschien van niet. We zijn gemaakt om deze beproevingen te doorstaan en hoe meer ik me verbind met deze energie hoe makkelijker het opstaan weer wordt. 

circuitry: individueel

Iedere poort en kanaal is onderdeel van een bepaald circuit. Er zijn ook weer subcircuits om het even nog wat ingewikkelder te maken. Ik heb twee kanalen die van het individuele (knowing) circuit zijn en nog een aantal poorten. Dit is veruit het belangrijkste circuit in mijn design.


Het is voor mij erg belangrijk is om voor mijn individualiteit te omarmen. Ik ben hier om nieuwe perspectieven te delen en manieren te ontdekken om iets te doen. Door mijn ware zelf te zijn zorg ik voor verandering in de wereld. Ik voel me al mijn hele leven een buitenstaander in de wereld en heb nooit echt het gevoel dat ik in de wereld paste. Ik voelde me in een alien die de wereld niet begreep. Hier zat heel veel pijn, want ik voelde me afgewezen en eenzaam. Maar nu ik weet dat het alleen dingen doen en ontdekken bij me hoort heb ik rust gevonden in het alleen zijn. Ik ga wel nog door fases van het niet-weten of door een bepaalde onzekerheid en daar komt wel een bepaald gevoel van melancholie bij kijken, maar omdat ik weet hoe het werkt voelt het nu veel minder zwaar. 


Het individual circuit zorgt er ook voor dat ik er echt niet van houd als mensen me vertellen wat ik moet doen, of niet moet doen. Dat bepaal ik toch echt zelf wel 😜  Er zit een bepaalde doofheid ingebouwd, zodat ik zelf blijf ontdekken. Het gaat erom dat ik de dingen ontdek en vervolgens wordt die verandering opgemerkt door anderen die de wijsheid die ik op doe weer verder doorgeven. 


Verder weet ik dingen zonder dat ik weet hoe ik het weet. Ik weet het gewoon. Het is wel van belang dat ik de dingen die ik weet deel op het juiste moment, anders komt de informatie niet aan. Als ik iets weet dat niet logisch lijkt te zijn kan ik niet altijd gehoord en begrepen worden. Ondertussen is het wel duidelijk geworden dat ik het 'weten' niet altijd met iedereen kan delen, maar dat ik mag voelen of de ruimte er is. Soms is een zaadje planten al voldoende en het is steeds makkelijker geworden dat het niks persoonlijks is dat ik niet begrepen word. 

Wil je jouw human design verder ontdekken?