De energie types 

EN de STRATEGIE

Het energie type zegt iets over hoe jouw energieveld werkt. Ieder energieveld is anders, waardoor er op een specifieke manier uitwisseling vindt. Als je eenmaal begrijpt hoe dit werkt, begrijp je ook hoe je je verhoudt tot de wereld en waarom je de wereld op een bepaalde manier ervaart,


De strategie is hoe je jouw energie op de juiste manier voor jou inzet. Hoe jij op de wereld reageert en hoe de wereld op jou reageert. Als je je strategie (en innerlijke autoriteit) volgt dan zal je merken dat jouw energie uitwisseling met de wereld soepel verloopt. 


Ontdek hier jouw energie type

Manifestor

Het energieveld van een manifestor wordt omschreven als gesloten en afstotend. Het is er gewoon en het heeft anderen niet 'nodig'. Manifestors voelen een interne 'urge' om actie te ondernemen. Zij hebben een duidelijke visie die ze ook kunnen manifesteren. Hun energie komt met vlagen. Meestal vinden ze het leuk om nieuwe ideeën de wereld in te brengen en om aan een project te beginnen. Totdat er weer een nieuwe 'urge' is.


Strategie: Informeren

Een manifestor mag leren om anderen te informeren over wat hij of zij van plan is voordat hij of zij ermee begint. Dit zal in het begin heel erg tegennatuurlijk voelen. Als een manifestor informeert zullen zijn acties soepeler verlopen en zal het contact met de omgeving ook beter gaan. Een manifestor zal dan sneller vrede ervaren i.p.v. boosheid.


(Manifesting) generator

Het energieveld van een (manifesting) generator staat open en trekt mogelijkheden en kansen aan waar ze op kunnen reageren.Dit zijn de 'energy beings'. Zij hebben toegang tot een consistente stroom van energie. Zij hebben een motor die aangaat als ze iets doen wat ze leuk vinden. Ze kunnen ook enorm uitgeput raken als ze tegen hun zin in dingen gaan doen.


Strategie: Reageren

Een (manifesting) generator moet wachten totdat hij of zij kan reageren op iets met zijn of haar buikgevoel. Er komen iedere dag nieuwe kansen en mogelijkheden op hun pad. Als ze vanuit hun buikgevoel reageren weten ze wanneer ze op een kans juist is voor hun. Initiëren zal leiden tot frustratie. Leren te reageren op mogelijkheden zal zorgen voor een gevoel van voldoening.

Projector

Het energieveld van een projector is gefocust, doordringbaar en absorberend en het vraagt van nature om herkenning en uitnodiging. Deze mensen hebben van nature minder energie waardoor ze bewust mogen omgaan met waar ze hun energie in steken. Een projector geeft een bijdrage door een inzicht te geven i.p.v. energie. Dit is ook de kracht van een projector.  


Strategie: Wachten op uitnodiging

Een projector kan het beste doen wat hij of zij leuk vindt totdat hij of zij wordt uitgenodigd. Dit betekent niet dat er op iedere uitnodiging ingegaan moet worden. Het wachten kan erg lastig zijn, maar als een projector lukt om dit op te volgen zal hij of zij merken dat het vanzelf gaat en houdt hier een gevoel van succes aan over. Als een projector tegen zijn of haar strategie ingaat kan er bitterheid ontstaan.  

Reflector

De aura van een reflector werkt reflecterend, als een spiegel, waardoor hij of zij als het ware een is met de omgeving en deze spiegelt. De juiste omgeving zal ervoor zorgen dat een reflector in zijn kracht staat en daarmee ook de juiste mensen, kansen en mogelijkheden aantrekken. Ze zijn de ultieme kameleons die de maatschappij weerspiegelen. 


Strategie: Wachten op een maancyclus

Een reflector kan het beste 28 dagen wachten voordat een grote keuze wordt gemaakt. In die tijd zal er ineens een innerlijk weten ontstaan of iets goed is voor je of niet. Als een reflector volgens zijn of haar strategie leeft zal hij of zij verrast worden.  

ontdek jouw human design e-book